Tânărul care a refuzat să revină în armată, unde fusese șicanat pentru orientarea sexuală, spune că i s-a refuzat angajarea la un magazin

KOSOVO -- A man marches with shoes bearing the pride flag, during the country's first Gay Pride parade in Pristina, October 10, 2017

Marin Pavlescu, un tânăr moldovean cunoscut pentru că a refuzat să revină în armată, unde fusese șicanat pentru orientarea sexuală, spune că i s-a refuzat angajarea la un magazin.

Într-o postare la Curaj.TV, Pavlescu a spus că administratoarea magazinului unde muncea a doua zi de probă, Ocean Fish, i-a spus la telefon că dacă ceea ce s-a scris pe net despre el este adevărat, atunci nu poate să-l angajeze. Femeia, căreia Pavlescu nu i-a făcut public numele, a negat că decizia s-ar baza pe orientarea lui sexuală, spunând că se teme să angajeze un dezertor din armată.

Între timp, activista LGBTQ+ Angela Frolov a scris că ministerul Apărării a anunțat-o că nu a găsit vreo dovadă că Pavlescu ar fi fost șicanat în armată, atrăgând în schimb atenția că el are o relație cu un tânăr de 17 ani, ceea ce nu ar fi în regulă, în opinia ministerului.

Recent, despre acest caz a vorbit și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Răspunzând reporterilor la o conferință de presă, ea a spus că ceea ce i s-a întâmplat soldatului este inacceptabil și că urmează să se vadă cu ministrul Apărării din Republica Moldova pentru a lua o decizie.