Ucraina a sistat trecerea prin două puncte de la frontiera cu R. Moldova, în urma ultimelor atacuri rusești

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a anunțat suspendarea activității unor puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, din motive de securitate.

Programul punctelor de trecere a frontierei Otaci și Unguri, din nordul țării, a fost întrerupt în dimineața zilei de luni, 26 august.

„Autoritățile de competență ucrainene nu permit trecerea frontierei de stat în contextul riscurilor de atac aerian din partea Federației Ruse asupra Ucrainei”, a precizat instituția.

Serviciul Vamal a recomandat participanților la trafic să aleagă alte puncte de trecere din proximitate sau să amâne deplasările în Ucraina „până la ameliorarea situației”.

Tot în dimineața zilei de 26 august, Moldelectrica a anunțat „perturbații” în sistemul electroenergetic al blocului comun Ucraina -Republica Moldova, ca urmare a atacurilor asupra infrastructurii critice ucrainene.

Operatorul de stat al sistemului de transport a energiei electrice a precizat că, „pentru moment, situația este sub control”, și că dispune de capacități de „generare locală suficientă pentru a aplana perturbațiile neînsemnate”.

Mai multe regiuni din Ucraina au fost sub alerte de raid aerian în dimineața zilei de luni, pe fondul amenințării unui atac masiv cu rachete și drone rusești, a declarat armata ucraineană, după mai multe valuri de atacuri cu drone peste noapte. (R.B.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te