Ucraina afirmă că în ultimele lupte din Herson au murit peste 100 de soldați ruși

Podul Antonivski de peste Nipru, care leagă Hersonul ocupat de malul stâng al fluviului, după primul atac al forțelor armate ucrainene. Herson, 20 iulie 2022

Armata ucraineană a anunțat pe 30 iulie că a ucis peste 100 de soldați ruși și a distrus două depozite de muniție în noile lupte care au loc în regiunea Herson, unde Kievul concentrează cea mai mare contraofensivă de la începutul războiului.

### Vezi și... ### Va organiza Rusia referendum în teritoriile ocupate din Ucraina?

Comandamentul militar din sud a declarat că traficul feroviar peste fluviul Nipru către Herson a fost întrerupt, ceea ce ar putea izola și mai mult forțele rusești la vest de râu de aprovizionarea din Crimeea și din estul anexat de Rusia.

Ucraina a folosit sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru a avaria grav trei poduri peste fluviu în ultimele săptămâni, ceea ce a îngreunat aprovizionarea forțelor Rusiei.

Potrivit comandamentul de sud al Ucrainei, aproximativ 170 de soldați ruși și șapte tancuri au fost distruse în luptele din 29 iulie în regiunea sudică. Aceste informații nu pot fi verificate în mod independent.

Regiunea Herson, care se învecinează cu Crimeea, a căzut în mâinile rușilor la scurt timp după invazia din 24 februarie. Ministerul britanic al Apărării a declarat la 30 iulie că Rusia a stabilit probabil două poduri de pontoane și un sistem de feriboturi pentru a compensa avarierea podurilor în recentele lovituri ucrainene.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Sunt torturați prizonierii de război ucraineni în teritoriile ocupate de Rusia?