Ucrainenii au respins zeci de atacuri militare în ultima zi

Trupele ucrainene în apropierea orașului Bahmut, regiunea Donețk, 21 aprilie 2023

Ucraina spune că armata sa a respins zeci de atacuri rusești în ultima zi, în vreme ce în Germania aliații occidentali ai Kievului discutau despre întărirea apărării aeriene ucrainene înaintea unei contraofensive de primăvară.

Militarii din Ucraina afirmă că au contracarat 53 de atacuri în raioanele din estul țării: Bahmut, Avdiivka, Maryinka și Shakhtar. Aceste date au fost publicate pe 22 aprilie de Statul Major General al forțelor armate ucrainene.

Atacurile au loc în timp ce zeci de țări, care au sprijinit Kievul în lupta sa împotriva forțelor ruse invadatoare, s-au adunat în Germania, pe 21 aprilie, pentru a discuta despre ajutorul militar suplimentar pentru Ucraina.

Şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a anunțat într-o conferință de presă că fortificarea sistemului de apărare aeriană al Ucrainei este „cel mai important obiectiv militar în acest moment”.

### Vezi și... ### Stoltenberg - încrezător că Ucraina va elibera noi teritorii

În total, la întrunirea din Germania, cea mai recentă dintr-o serie de întâlniri ale grupului de susținere a Ucrainei, au participat reprezentanți din 50 de țări.

În același timp, agenția de presă de stat RIA relatează că Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei consideră că Moscova trebuie să-și dezvolte potențialul tactic de rachete, inclusiv în Kaliningrad, enclavă rusească aflată la hotar cu Polonia și Lituania, în contextul a ceea ce numește Rusia - o cursă „incontrolabilă” a înarmărilor.