Ucrainenii comemorează șapte ani de la sângeroasele represalii din timpul Euromaidanului

Seara de 18 februarie 2021, în fața monumentului din Kiev dedicat martirilor represaliilor din timpul Euromaidanului (Cei o sută de martiri). O femeie aduce onoruri celor 104 persoane ucise în timpul demonstrațiilor anti-guvernamentale din 2014 

Un preot spune o rugăciune în memoria celor uciși în urmă cu șapte ani. Majoritatea victimelor și-au pierdut viața în perioada 18-20 februarie, 49 de persoane murind pe 20 februarie.

Rudele celor uciși sună Clopotul Demnității, instalat pe locul masacrului în decembrie anul trecut.

Aproximativ 100 de persoane, inclusiv familiile victimelor și participanții la evenimentele din 2014, au participat pe 18 februarie la comemorare. Evenimentele se desfășoară de-a lungul a trei zile.

După șapte ani, emoțiile sunt încă puternice.

Printre cei care au participat la evenimentele comemorative s-a numărat fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko, care a venit la putere la alegerile din 2014, după destituirea lui Ianukovici.

Chipurile victimelor

Este încă un monument temporar. Au existat planuri pentru a crea ceva mai durabil, dar ele s-au împiedicat undeva, pe drumul birocrației. 

Un bărbat aprinde o lumânare la monument. 

Oameni cu flori și lumânări pe 18 februarie. Ucraina a pus sub acuzare peste 200 de persoane în legătură cu morții de la Euromaidan, dar justiția nu se grăbește.

Cele mai multe persoane acuzate că au participat la represalii au fugit în Rusia, în zonele din Ucraina controlate de separatiștii susținuți de Rusia sau în Crimeea - pe care Rusia a anexat-o în 2014.

În seara zilei de 18 februarie, a avut loc un miting pentru comemorarea victimelor.

Un bărbat aprinde o lumânare la locul de reculegere...

... în vreme ce acești participanți au aprins torțe în memoria „Celor o sută de martiri”.

Ucraina marchează șapte ani de la finalul sângeros al protestelor care au dus la destituirea președintelui Viktor Ianukovici, om al Kremlinului. În timpul represaliilor au fost ucise aproximativ 100 de persoane, majoritatea în perioada 18-20 februarie 2014.