UE va discuta lansarea unui program de instruire militară a forțelor ucrainene

Recruți ucraineni instruiți de forțele armate britanice la o bază militară din sudul Angliei, 15 august 2022.

Uniunea Europeană va discuta lansarea unui program major de instruire militară a forțelor ucrainene în țările învecinate, a anunțat pe 22 august coordonatorul politicii externe și de securitate al UE, Josep Borrell.

Vorbind la o conferință de presă la Santander, nordul Spaniei, Borrell a spus că subiectul va fi discutat săptămâna viitoare la o reuniune a miniștrilor apărării din UE care va avea loc la Praga.

„Bineînțeles că va fi o misiune importantă”, a spus Borrell, adăugând: „orice misiune trebuie să se ridice la nivelul conflictului”.

Echipamentul militar și informațiile puse la dispoziție de Statele Unite și de Europa occidentală au ajutat forțele ucrainene să încetinească, dar nu să oprească, înaintarea trupelor Rusiei în estul Ucrainei și de-a lungul coastelor ucrainene de la Marea Neagră.

„Pare rezonabil ca un război care durează și pare setat să dureze să aibă nevoie de un efort, nu numai în ce privește aprovizionarea cu material. Acest lucru se discută între statele membre și va fi discutat la nivel politic săptămâna viitoare”, a mai spus Josep Borrell, fără să ofere alte detalii.

### Vezi și... ### Un prim contingent de recruți ucraineni a ajuns pentru instrucție în Marea Britanie