UEFA: Belarusul va participa la tragerea la sorți pentru Campionatul European de fotbal din 2024

Echipa de fotbal a Belarusului înaintea meciului cu Azerbaidjanul în cadrul UEFA Nations League, 6 iunie 2022

UEFA, organizația care administrează și controlează fotbalul european, a decis să lase Belarusul să participe la tragerea la sorți a calificărilor pentru Campionatul European din 2024, luna viitoare, în ciuda unei solicitări din partea Germaniei, gazda turneului, de a elimina echipa din cauza susținerii sale pentru Rusia.

UEFA a confirmat la 20 septembrie că Belarus va participa la tragerea la sorți a celor 53 de națiuni, programată să aibă loc pe 9 octombrie la Frankfurt.

### Vezi și... ### Germania vrea ca echipa de fotbal a Belarusului să fie exclusă din preliminariile Euro 2024

Săptămâna trecută, ministrul german de interne, Nancy Faeser, a trimis o scrisoare președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, în care a afirmat că „în calitate de susținător major al conducerii ruse”, Belarus ar trebui exclus „din toate meciurile și turneele internaționale de fotbal”. UEFA a declarat că i-a răspuns lui Faeser într-o scrisoare confidențială.

În luna mai, UEFA a interzis Belarusului să găzduiască meciuri și a spus că fanilor nu li se va permite accesul la meciurile sale de acasă, care trebuie să se joace pe un teritoriu neutru. Când a impus aceste sancțiuni, UEFA declara că invazia rusă în Ucraina „a fost facilitată de accesul oferit de pe teritoriul vecin al Belarusului”.