2018: Un an în fotografiile Europei Libere

Câțiva muncitori dezasamblează o casă în Handîga, Rusia, pe 2 februarie. Din cauza rezistenței slabe la fenomenul îngheţ-dezgheţ, multe case construite în perioada sovietică se prăbușesc în timpul verii. Aflați mai multe despre oamenii care lucrează în regiunea Saha din Rusia, la temperaturi de -50 grade Celsius, în reportajul nostru „Cel mai rece popor de pe Pământ”. (Amos Chapple, RFE/RL)

O protestatară participă la un marș organizat de politicianul de opoziție Mihail Saakașvili din Partidul Mișcarea Forțelor Noi. Mii de oameni au protestat pe 4 februarie, în capitala Ucrainei, cerând demisia președintelui Petro Poroșenko. Pe 12 februarie, forțele de securitate ucrainene l-au reținut pe Saakașvili la Kiev și l-au deportat. (Serhi Nuzhnenko, RFE/RL)

Tinerii pionieri pozează în timpul unei parade din Minsk, Belarus, pe 8 februarie. Peste 500 de membri ai grupului de tineret s-au adunat pentru a participa la parada de la Palatul Sportului din Uruchcha. (Uladz Hrydzin, RFE/RL)

Studenții cer îmbunătățirea codului muncii georgian la Tbilisi, pe 14 februarie. După ce un tânăr muncitor a murit pe șantier, protestatarii au decis să-și manifeste solidaritatea cu lucrătorii care au fost răniți sau uciși la locul de muncă. (Mzia Saganelidze, RFE/RL)

Un vânător cu vultur kazah, cunoscut ca „berkutchi”, participă la o competiție națională de vânătoare din Uralsk, Kazahstan, pe 25 februarie. Pentru a afla mai multe despre vânătoarea cu vulturi, vedeți reportajul nostru. (Piotr Trotsenko, RFE/RL)

Dzinara Alimbekava, câștigătoarea medaliei de aur la biatlon, la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, din Pyeongchang, se întoarce acasă în Belarus, pe 27 februarie. Echipa națională a Belarusului a câștigat două medalii de aur și una de argint. (RFE/RL)

Laureata premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, se întâlnește cu oficialii pakistanezi în Islamabad pe 31 martie. Malala s-a întors în Pakistan pe 29 martie. E prima sa călătorie acasă din 2012, când a plecat în Marea Britanie pentru tratament după ce a fost împușcată în cap de talibani. Malala a devenit ținta talibanilor, deoarece promova educația fetelor. (Niaz Ahmad Khan, RFE/RL)

Râul Pripeat inundă regiunea Homel din Belarus, 4 aprilie. (RFE/RL)

Copiii așteaptă Focul haric (o flacără care se-aprinde la Ierusalim și este răspândită printre oameni) să ajungă la Catedrala Sfântului Volodimir de la Kiev, în noaptea de Paști, 7 aprilie. (Serhii Nuzhnenko, RFE/RL)
 

Armenii comemorează pe 24 aprilie victimele genocidului din perioada Primului Război Mondial la un memorial. (Amos Chapple, RFE/RL)
 

Oamenii deplâng victimele conflictului din 1992-1993 din Abhazia, regiunea separatistă din Georgia, după ce trupurile unor victime au ajuns la Tbilisi pe 26 aprilie. (Mzia Saganelidze, RFE/RL)

Un pilot Formula 1 conduce cu viteză la Baku, Azerbaidjan, pe 29 aprilie. (Aziz Karimov, RFE/RL)

Lunetiști mascați privesc de sus Piața Republicii din Erevan, Armenia, pe 8 mai, în timp ce oamenii sărbătoresc victoria liderului opoziției, Nikol Pașinian. Fotograful Europei Libere Amos Chapple a fotografiat protestele de stradă care au dus la înlăturarea  prim-ministrului Serzh Sarkisian și a guvernului său. Galeria „Prinși într-o revoluție” poate fi urmărită aici. (Amos Chapple, RFE/RL)​

Un loc din incinta sediului Europei Libere de la Praga onorează doi corespondenți ai serviciului afgan, Sabawoon Kakar și Abadullah Hananzai, și un stagiar, Maharram Durrani. Cei trei jurnaliști au fost uciși într-un atac terorist la Kabul, pe 30 aprilie. (Lucie Steinzova, RFE/RL)

Poliția a arestat mai mulți protestatari din Almatî, Kazahstan, pe 10 mai. Zeci de oameni au fost reținuți după ce-au cerut eliberarea deținuților politici din Asia centrală. (Assylkhan Mamashuly, RFE/RL)

Tătarii din Crimeea se roagă pe versanții munților Chatyr-Dah din Crimeea pe 13 mai 2018. Peste 1.000 de persoane au comemorat deportarea tătarilor din Crimeea, în 1944, la comanda dictatorului sovietic Iosef Stalin. (RFE/RL)

O fată urmărește o ceremonie de absolvire a școlii pe 25 mai în Bișkek, Kîrgîzstan. (Beksultan Abibakir, RFE/RL)

Fanii lui Liverpool aprind focuri de artificii înainte de finala de fotbal a Ligii Campionilor între Liverpool și Real Madrid, la Kiev, Ucraina, pe 26 mai. (Serhii Nuzhnenko, RFE/RL)

Un cioban în munții Tusheti din Georgia, pe 28 mai. Fotograful Amos Chapple a documentat viața dificilă a ciobanilor în reportajul lui, „Întoarcerea ciobanilor”. (Amos Chapple, RFE/RL)

Un pușcaș marin execută tracțiuni la bară la postul din prima linie din orașul ucrainean Vodiane, lângă Mariupol, în regiunea sfâșiată de război Donețk, pe 22 iunie. (Andriy Dubchak, RFE/RL)

O femeie plânge lângă sicriul unei victime a masacrului din Srebrenica, din 1995, din Bosnia și Herțegovina, după ce 35 de victime recent identificate au fost înmormântate la cimitirul Potocari. Forțele sârbe bosniace care au atacat orașul Srebrenica în iulie 1995 au ucis aproximativ 8.000 de băieți și bărbați musulmani. (Midhat Poturovic, RFE/RL)

Protestatarii țin pancarte și cer eliberarea regizorului ucrainean Oleh Sențov și a colegului său, Olesandr Kolcenko, în Piața Independenței din Kiev, pe 13 iulie. Kolchenko și Sentsov au fost arestați în Crimeea în 2014, după ce Rusia a anexat regiunea ucraineană. Un an mai târziu, un tribunal rus i-a condamnat pentru extremism. Protestatarii consideră acuzațiile motivate politic. (Serhi Nuzhnenko, RFE/RL)

O noapte înstelată în munți, lângă Lacul Kol-Suu din Kîrgîzstan, din provincia Naryn, pe 18 iulie. (Bektur Stamkulov, RFE/RL)

O stație a metroului din Tașkent, Uzbekistan, 9 august. O interdicție îndelungată de fotografiere a stațiilor de metrou a fost anulată anul acesta. Vedeți aici mai multe poze din metroul Uzbekistanului. (Amos Chapple, RFE/RL)​

Ruinele unei biblioteci din satul Opitne de lângă Donețk, Ucraina de est, pe 11 august. (Andriy Dubchak, RFE/RL)

Un muzician cântă la vioară la o nuntă tradițională belarusă din Minsk pe 12 august. (Uladz Hrydzin, RFE/RL)

Musulmanii din Azerbaidjan sărbătoresc Eid al-Adha, Festivalul Sacrificiului, la Baku pe 22 august. Oile și alte animale sunt sacrificate ca ofrandă lui Dumnezeu. (RFE/RL)

Un soldat din Zaslaue, regiunea Minsk din Belarus, în timpul unei sărbători a orașului pe 26 august. (RFE/RL)

Oi care aparțin nomazilor Kuchi din provincia Uruzgan din Afghanistan, pe 26 august. (RFE/RL)

O mireasă din minoritatea Dungan din Kazahstan poartă haine brodate manual la nunta ei din satul Sortobe, pe 27 august. Pentru mai multe fotografii despre tradițiile Dungan, vedeți această galerie foto. (Petr Trotsenko, RFE/RL)

Călăreții luptă într-o bătălie înscenată în ziua de deschidere a Jocurilor Mondiale Nomade din Kîrgîzstan, pe 4 septembrie. (Amos Chapple, RFE/RL)

Un polițist sângerează după o ciocnire violentă cu veteranii de război în timpul unui protest din Sarajevo, Bosnia-Herțegovina, pe 5 septembrie. Câteva sute de veterani ai războiului din 1992-1995 au cerut mai multe beneficii și un catalog unificat al tuturor soldaților demobilizați. (Midhat Poturovic, RFE/RL)

Rămășițele căii ferate, cunoscute sub numele de „Drumul morții” al lui Stalin, prin taigaua rusească dintre Salehard și Nadîm, pe 23 septembrie. Vedeți aici mai multe galerii foto despre gulagurile Uniunii Sovietice. (Amos Chapple, RFE/RL)

O femeie plânge la Monumentul Eroilor din Tbilisi, Georgia, pe 27 septembrie. Monumentul îi onorează pe georgienii uciși în conflictul din Abhazia în 1992-1993. (Mzia Saganelidze, RFE/RL)

O privire în interiorul centralei nucleare de la Cernobîl, din Ucraina, pe 1 noiembrie. Mai multe fotografii de la locul dezastrului nuclear în această galerie. (Andriy Dubchak, RFE/RL)

Monumentul Patriei din Kiev, Ucraina, se zărește prin ceață, pe 6 noiembrie. Statuia de 102 metri aparține Muzeului Național de Istorie a Ucrainei în cel de-al Doilea Război Mondial. (RFE/RL)

Un bărbat ține un portret al lui Vladimir Lenin în timpul unei celebrări a Zilei Revoluției din octombrie, la Minsk, Belarus, pe 7 noiembrie. (Uladz Hrydzin, RFE/RL)

Un soldat ucrainean în prima linie în satul Jolobok din regiunea Luhansk din estul Ucrainei, pe 7 noiembrie. (Serhii Nuzhnenko, RFE/RL)

Georgienii ortodocși comemorează sfinții cunoscuți sub numele de „O Sută de Mii de Mucenici” în capitala Tbilisi, pe 14 noiembrie. (Mzia Saganelidze, RFE/RL)

O mașină cu numere diplomatice ruse arde la Kiev, Ucraina, pe 25 noiembrie. Protestatarii furioși au arundat cu fumigene în afara Ambasadei Rusiei, după ce forțele rusești au sechestrat trei nave ucrainene și au reținut 24 de marinari ucraineni în strâmtoarea Kerci. (Serhi Nuzhnenko, RFE/RL)

Un bărbat se plimbă în fața Marii Moschei din Herat, Afganistan, pe 10 decembrie. (RFE/RL)

De la vânătorile cu vulturi din Kazahstan până la revoluția pașnică din Armenia, acestea sunt cele mai impresionante imagini ale anului, surprinse de fotografii Europei Libere.