Un atac rusesc la Nikolaev face morți și răniți, potrivit autorităților locale

Consecințele loviturii rusești în orașul ucrainean Nikolaev, pe 29 iunie 2022

Cel puțin trei persoane au fost ucise și cinci rănite în urma unei rachete rusești asupra unei clădiri rezidențiale din orașul Nikolaev, din sudul Ucrainei, pe 29 iunie, au declarat autoritățile locale, citate de Reuters.

Primarul Oleksandr Senkevici a declarat că opt rachete au lovit orașul și a îndemnat locuitorii să evacueze. El a spus că blocul de locuit pare să fi fost lovit de o rachetă de croazieră rusă X-55.

După lovitura unei rachete în orașul ucrainean Nikolaev pe 29 iunie 2022

Forțele ruse au încercat să atace orașul Nikolaev în luna martie. În regiunea învecinată, Herson, care a fost ocupată de forțele Ruse, administrația controlată de armată a anunțat la 29 iunie că a început pregătirile pentru un referendum privind aderarea la Rusia, potrivit agenției de presă de stat rusă TASS.

Într-o altă evoluție, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk a raportat un „atac inamic” la Dnipro și a spus că salvatorii se află în căutarea supraviețuitorilor printre dărâmăturile unei clădiri.

În bătălia pentru Donbas, guvernatorul regiunii Luhansk, a spus că forțele ucrainene vor încerca să mențină linia frontului la est de orașul Lisiciansk, câștigând timp pentru sosirea armelor occidentale și pentru construcția de fortificații.

Lisiciansk rămâne un punct cheie după retragerea forțelor ucrainene din Severodonețk la sfârșitul săptămânii trecute.