Un atentat sinucigaș cu bombă a ucis zeci de persoane într-o moschee din Pakistan

Talibanii pakistanezi din organizația Tehrik-e Taliban Pakistan (TTP) și-au revendicat responsabilitatea pentru atentatul sinucigaș din 30 ianuarie care a avut loc într-o moschee a poliției din orașul Peshawar, din nord-vestul țării. Majoritatea victimelor au fost ofițeri de poliție.
 

Martorii oculari le-au spus jurnaliștilor de la Radio Mashaal al RFE/RL că atentatorii sinucigași se aflau chiar în spatele imamului și și-au detonat vestele explozive în timp ce credincioșii, inclusiv mulți polițiști și alți oficiali, se adunaseră pentru rugăciunile de după-amiază.

Intensitatea exploziei a provocat prăbușirea unei mari părți din clădirea cu două etaje din incinta sediului poliției din oraș.

Oficialii spitalului au declarat că mulți dintre răniți sunt în stare critică.

Salvatorii cer ajutor, străduindu-se să găsească supraviețuitori sub acoperișul prăbușit. Primul ministru Shahbaz Sharif a declarat că vor fi luate „măsuri severe” împotriva celor care se află în spatele atentatului. 
 

În fața unui spital din Pashawar, unul dintre cei răniți vorbește la telefon după ce a fost tratat. Incidentul are loc la aproape un an după ce un alt atentat sinucigaș cu bombă a ucis 63 de persoane într-o moschee șiită din Peshawar.
 

Cei apropiați identifică cadavrele rudelor ucise în atentatul sinucigaș cu bombă.


 

Un bărbat lângă sicriul în care se află o rudă.

Un bărbat plânge după un membru al familiei ucis în atentat.