Un avion de linie brazilian s-a prăbușit cu 62 de persoane la bord. Niciun supraviețuitor

Avionul a început să piardă din altitudine cu un minut și jumătate înainte de a se prăbuși.

Un avion regional cu turbopropulsoare s-a prăbușit vineri în apropiere de Sao Paulo, Brazilia. Toate cele 62 de persoane aflate la bord au murit, au anunțat oficialii brazilieni.

Imagini dramatice de la fața locului arată căderea avionului Voepass Linhas Aéreas și fuzelajul distrus apoi în flăcări la sol, printre copaci.

Compania aeriană Voepass a declarat că avionul, cu destinația principalului aeroport internațional din Sao Paulo, a decolat de la Cascavel, în statul Parana, în jurul orei 15:00 (1800 GMT) și s-a prăbușit în orașul Vinhedo, la aproximativ 80 km nord-vest de Sao Paulo.

Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare arată ceea ce pare a fi un avion fabricat de ATR scăpat de sub control în timp ce se prăbușește peste copaci, în apropierea unor case, după care se ridică o pală uriașă de fum negru, descrie Reuters.

„Nu există supraviețuitori”, a declarat pentru CNN Ana Candida Briski, directorul de comunicații al orașului din apropiere Valinhos, lângă Vinhedo, care a precizat că nu există victime la sol.

O casă dintr-un complex de locuințe a fost avariată, dar niciunul dintre locuitorii ei nu a fost rănit, notează Reuters.

„Trebuie să vă aduc vești cu adevărat proaste”, a declarat președintele Luiz Inacio Lula da Silva la un eveniment, la scurt timp după accident.

El a cerut un minut de reculegere pentru victimele accidentului.

La doar câteva minute după accident, pompierii din Sao Paulo au ajuns cu șapte echipaje la fața locului.

Aeronava a fost listată de site-ul de urmărire a zborurilor FlightRadar24 ca un turbopropulsor ATR 72-500 de 14 ani.

Avionul a început să piardă din altitudine cu un minut și jumătate înainte de a se prăbuși.

Transportatorul regional VoePass este a patra companie aeriană ca mărime din Brazilia după cota de piață. Compania a declarat că nu poate oferi informații suplimentare despre ce a cauzat prăbușirea avionului.

Știre preluată de la Europa Liberă România.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te