Un avion spre București a aterizat de urgență la Praga după ce la bord s-a născut un copil

O cursă aeriană pe ruta Birmingham (Anglia) – București a aterizat de urgență la Praga în primele ore ale zilei de vineri, 30 decembrie, după ce la bord s-a născut un copil. Mama și bebelușul au fost duși la spitalul praghez Motol, și sunt bine.

Știrea a fost făcută publică de medicii Michal Procházka și Petra Homolová, din Asociația cehă a Samaritenilor, aflați de gardă la aeroport.

Șeful aeroportului internațional Vaclav Havel, Jiří Pos, a scris pe Twitter: „A aterizat la noi în siguranță un avion în direcția București, la bordul căruia a avut loc o naștere. Sunt bucuros că mama și bebelușul sunt în regulă și le urez multă sănătate”.

Pos a postat pe Twitter o știre în care a confirmat, mai în glumă, mai în serios, că la Praga a sosit barza.

Agenția cehă de știri CTK a scris că aeroportul din Praga a aflat de devierea avionului din cauza unei nașteri care a avut loc la 1 și 14 minute dimineața. După 12 minute a venit știrea că mama și băiețelul nou-născut sunt în regulă. După ora 1 și jumătate avionul a aterizat la Praga, iar femeia și copilul au fost duși la spital. La 2.17 avionul și-a reluat zborul spre București.

Băiețelul născut în avion are 2,75 kg, iar mama e româncă, au spus medicii praghezi.

Potrivit internauților care au urmărit devierea zborului din cauza nașterii, a fost o cursă Wizzair.

Sub postarea directorului aeroportului din Praga de pe Twitter s-a încins o vie discuție despre ce naționalitate ar putea dobândi copilul născut în... zbor. Un utilizator se întreabă dacă nu ar fi potrivit ca el să primească dreptul de a călători gratuit toată viața cu avionul – sau cel puțin cu compania care a operat cursa lui „natală”.