Un bărbat a fost împușcat mortal pe o stradă din Chișinău. Poliția este în căutarea suspectului

În imaginile difuzate de Poliție ar fi suspectul ce a comis crima. Poliția roagă cetățenii să informeze de urgență dacă îl observă pe străzi.

Poliția capitalei a anunțat că un bărbat a fost împușcat mortal de o persoană care se deplasa pe o trotinetă, pe o stradă din sectorul Râșcani al capitalei. Crima s-a produs în jurul orei 12.

Potrivit Poliției, victima ar fi o persoană de origine străină, care a decedat în urma împușcăturilor primite.

„Un bărbat a efectuat câteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția altuia. Persoana de origine străină în care s-a tras a decedat”, se arată într-un comunicat.

Ulterior, Poliția a revenit cu detalii, afirmând că victima este un bărbat de 41 de ani, de origine turcă, și făcea parte dintr-o grupare criminală.

Oamenii legii examinează versiunea unei „reglări de conturi între grupări” sau „lichidarea intenționată a acestei persoane pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar”.

Bărbatul în care s-a tras era dat în căutare prin Interpol de către autoritățile Marii Britanii, care au cerut arestarea și extrădarea lui, sub acuzații de contrabandă și comercializare a heroinei.

Poliția moldoveană susține că acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil.

„Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz. Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată”, se spune într-un comunicat.

Poliția a îndemnat cetățenii să păstreze calmul, iar pe șoferi să fie cooperanți în timpul verificărilor efectuate în capitală și suburbii.

Cu o reacție a venit și primarul capitalei, Ion Ceban, care a rugat poliția să intensifice controalele și să asigure securitatea oamenilor.

„În plină zi, în preajmă erau oameni, copii a căror viață era pusă în pericol. Oamenii nu trebuie să aibă frică să iasă din casă, dar trebuie să aibă încredere în organele competente că sunt protejați”, a scris edilul pe contul său de Facebook. (C.B)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te