Un băiat din Hersonul eliberat și-a pierdut un braț din cauza bombardamentelor rusești

Natalia Voblikova (centru) plânge de durere după ce fiul ei, Artur, în vârstă de 13 ani, a fost grav rănit în urma unui bombardament rusesc în apropierea casei lor din orașul Herson, în sudul Ucrainei, la 22 noiembrie.

Papucii de casă pătați de sânge stau în fața casei unde au lovit obuzele artileriei ruse.

În urma retragerii forțelor Moscovei de peste râul Nipru, artileria rusă continuă să distrugă și să ucidă fără discriminare locuitorii din Herson.

Un paramedic a venit la locul accidentului.

Camera în care paramedicul tratează o fetiță în urma bombardamentelor rusești din 22 noiembrie este luminată cu o lanternă.

La lumina unei lanterne, personalul medical îl mută pe Artur în sala de operație, într-un spital fără curent electric din Herson

Natalia și fiica ei așteaptă pe coridorul spitalului în timp ce medicii îl stabilizează pe fiul ei, Artur.

Din cauza rănii grave, brațul stâng al lui Artur a trebuit să fie amputat.

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoleak a spus că trupele ruse bombardează acum orașul Herson de pe celălalt mal al rîului Nipru, după ce s-au retras din acest oraș. „Nu are nici o logică militară: vor doar să se răzbune pe localnici”, a spus Podoleak
Trupele rusești au lăsat în urmă mii de mine antipersoană în timp ce se retrăgeau din Herson. După recucerirea orașului, consilierul prezidențial spunea că minele au transformat Hersonul într-un „oraș al morții”