Un depozit de petrol din Rostov/Rusia a fost incendiat cu drone ucrainene

Un incediu a izbucnit la rezervoarele de petrol ale depozitului Glubokinskaia din regiunea Rostov. (Captură video/Reuters)

Drone ucrainene au incendiat depozitul de petrol Glubokinskaia din regiunea Rostov, potrivit unor canale rusești de Telegram, citate de Reuters. Guvernatorul regiunii a vorbit despre patru drone ucrainene distruse deasupra regiunii, dar nu a menționat un atac asupra unui depozitului.

„În jurul orei 03:00 (ora Moscovei), patru UAV-uri au fost doborâte în regiunea Rostov. Potrivit datelor preliminare, nu există victime. Informaţia este în curs de clarificare”, a scris guvernatorul din Rostov, Vasili Golubev, pe Telegram.

Canalul Telegram Baza, apropiat de serviciile de securitate ale Rusiei, a scris că trei rezervoare de petrol au luat foc după ce două drone au căzut peste depozitul de petrol.

Acesta ar fi al doilea depozit de petrol din regiunea Rostov lovit de dronele ucrainene.

Pe 3 august, în urma unei operaţiuni a Serviciului de Informaţii al Apărării din Ucraina, a fost lovit cu drone un alt depozit important de carburanți şi lubrifianți din regiune.

Separat, Alexander Gusev, guvernatorul regiunii Voronej, învecinată cu Ucraina, a declarat că resturile unei drone lansate de Ucraina deasupra regiunii au declanșat un incendiu „în apropierea unor obiecte explozive”.

De atunci, incendiul a fost stins, a susținut Gusev pe Telegram, iar locuitorii din două așezări, care fuseseră evacuați temporar, s-au întors la casele lor.

Miercuri dimineață, ministerul rus al Apărării a transmis că Rusia a doborât 12 drone lansate de Ucraina deasupra regiunilor Voronej și Rostov.

Autoritățile ucrainene susțin că atacurile aeriene urmăresc să distrugă infrastructura energetică, de transport și militară, esențială pentru efortul general de război al Moscovei.

Știre preluată de la Europa Liberă România.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te