Un nou atac cibernetic a vizat site-urile unor ministere și bănci din Ucraina

Mai multe pagini de internet ale instituțiilor de stat și ale unor bănci din Ucraina au fost scoase din funcțiune pe 23 februarie. Autoritățile de la Kiev spun că acestea au fost afectate, aparent, de un nou atac cibernetic. Printre site-urile vizate au fost și cele ale Parlamentului, Guvernului și ministerului Reintegrării Teritoriilor Ocupate.

### Vezi și... ### Un raport FBI avertizează: Sunt posibile noi atacuri cibernetice sprijinite de Rusia

Guvernul a declarat că ar fi fost începutul unui atac DDoS (distributed denial of service) - un tip de atac ce copleșește resursele serverelor prin trimiterea unui număr mare de cereri deodată. Ministrul pentru Transformare Digitală, Mihailo Fedorov, a declarat că atacul cibernetic a început în jurul orei 16.00 (ora locală), descriindu-l ca fiind un atac DDoS.

Site-urile afectate nu au fost accesibile sau au funcționat cu greu. Măsurile de securitate luate după atacurile cibernetice anterioare, inclusiv unul de săptămâna trecută, au părut să împiedice extinderea atacului și asupra altor site-uri guvernamentale.

Autoritățile ucrainene au declarat săptămâna aceasta că au văzut avertismente online potrivit cărora hackerii se pregătesc să lanseze atacuri majore asupra agențiilor guvernamentale, băncilor și sectorului apărării.

Rețelele online ale ministerului Apărării și a două bănci au fost copleșite săptămâna trecută în cel mai recent atac cibernetic.