Un nou protest antiguvernamental organizat de Partidul Șor | Alertă falsă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău

„Mișcarea pentru Popor” din care face și partidul Șor protestează din nouă în centrul capitalei. Participanții scandează lozinci împotriva președintei Sandu și se plâng de facturile mari la energie.

Protestul planificat inițial în fața clădirii Parlamentului, a avut loc pe bulevardul Ștefan cel Mare în preajma monumentului domnitorului cu același nume. Potrivit organizatorilor, participanții la miting au venit pentru a cere achitarea facturilor pentru lunile de iarnă, dar și neadmiterea unui conflict militar pe teritoriul R. Moldova.

Altercații cu poliția

La circa o oră de la începerea protestului, în apropiere de intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu bulevardul Gavriil Bănulescu-Bodoni, au avut loc altercații între oamenii legii și protestatari. Poliția a blocat intersecția pentru a împiedica demonstranții să avanseze către Piața Marii Adunări Naționale. Protestatarii au încercat să forțeze cordonul, însă ulterior au renunțat și și-au improvizat o scenă de pe care au susținut discursuri.

Oamenii legii au mai anunțat că 54 de participanți la protest, dintre care 21 de minori, cu comportament dubios și obiecte interzise la ei, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare.

### Vezi și... ### Poliția anunță reținerea a 7 persoane în dosarul „dezordinilor în masă”, înaintea protestului anunțat de Partidul Șor

Contraprotest

În preajma Grădinii Publice Ștefan cel Mare a avut loc un contraprotest. Activista Maria Olar și un bărbat necunoscut strigau „Hoții la pușcărie!”, „Șor la pușcărie”. Totodată, aceștia transmitea mesaje în adresa manifestanților spunându-le că au fost aduși organizat de partidul Șor și că reprezintă interesele acestuia.

Asociația obștească „Scutul poporului” și partidul PACE au renunțat la participarea la protest cu câteva ore înainte de începerea protestului. Anunțurile au fost făcute după ce oamenii legii au anunțat că în cadrul protestului ar urma să aibă loc provocări și dezordini în masă.

Mai multe alerte cu bombă în capitală

Poliția a anunțat că duminică în Chișinău au fost înregistrate 4 alerte cu bombă, informația venind de la aceeași persoană. Oamenii legii califică aceste acțiuni ca parte a măsurilor de destabilizare.

O alertă falsă cu bombă a fost înregistrat și la Aeroportul Internațional Chișinău. Poliția de frontieră a evacuat personalul aeroportuar și călătorii din clădire, iar procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată. După câteva ore de verificări, Aeroportul și-a reluat activitatea în regim normal. Pe fapta dată a fost pornită o cauză penală.

În 2022, pe Aeroportul Chișinău au fost înregistrate 38 de amenințări cu bombă false.