Un nou val de coronavirus în Europa: aproape 3 milioane de noi infectări

Săptămâna trecută, în Europa s-au înregistrat aproape trei milioane de cazuri noi de coronavirus, adică aproape jumătate din numărul total de cazuri raportate la nivel global, a informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Numărul spitalizărilor s-a dublat în aceeași perioadă, iar cel al deceselor a ajuns la 3.000 pe săptămână.

În aceste condiții, OMS cere guvernelor europene să intensifice campaniile de vaccinare și să reintroducă măsuri de securitate sanitară cum ar fi purtarea măștii în transportul public și în spațiile publice închise, pentru a evita restricții mai dure la toamnă.

Directorul OMS pentru Europa Hans Kluge a avertizat că în acest moment „avem o creștere a numărului de cazuri, într-o societate care funcționează aproape la fel ca înainte de pandemie”.

Într-un interviu pentru agenția Reuters, Kluge a insistat că este nevoie de purtarea măștii, de aerisirea spațiilor închise și de administrarea celei de-a doua doze de vaccin booster, înainte ca serurile specifice noilor variante să fie disponibile la toamnă.

În ultimele șapte zile, în R. Moldova au fost confirmate 3.360 de cazuri de infecții cu coronavirus și opt decese, fiind făcute 24.324 de teste, a informat marți 19 iulie, ministerul Sănătății de la Chișinău.

În R. Moldova, potrivit datelor oficiale, de la începutul campaniei de vaccinare (2 martie 2021), numai 32% din populație este vaccinată cu o doză și puțin peste 31% cu schema completă. În schimb 92% din lucrătorii medicali din sunt vaccinați cu schema completă.