Oficial ucrainean din domeniul apărării: În sudul țării sunt reamplasate trupe rusești

Podul Antonivski din orașul Herson trece peste fluviul Nipru

Un oficial ucrainean din domeniul apărării afirmă că trupele rusești sunt angajate într-o redistribuire masivă în sudul țării, inclusiv într-o zonă în care Ucraina a lansat o contraofensivă.

Secretarul Consiliului de Securitate, Oleksi Danilov, a făcut aceste comentarii la televiziunea ucraineană la 27 iulie, spunând că redistribuirile au loc în direcția regiunilor Herson, Melitopol și Zaporojie, iar rușii aduc forțe suplimentare. Natalia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional Sud, declarase mai înainte la televiziunea ucraineană că în sud contraofensiva ucraineană înregistrează succese.

Un oficial al administrației instalate de ruși în orașul Herson spusese anterior că podul Antonivski peste fluviul Nipru în orașul ucrainean controlat de ruși a fost închis. Oficiali din ambele părți au confirmat anterior că acesta a fost lovit de un atac aerian ucrainean. Separatiștii susținuți de Moscova susțineau, pe 27 iulie, că au preluat controlul celei de-a doua mari centrale electrice pe bază de cărbune din Ucraina, în apropiere de orașul Svitlodarsk, cu ajutorul mercenarilor ruși din celebrul grup Vagner, legat de Kremlin. Oleksi Arestovici, consilier prezidențial ucrainean, a declarat, în schimb, într-un interviu postat pe YouTube că Rusia a obținut „un mic avantaj tactic” prin capturarea centralei.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Macron acuză Rusia că a început „un nou război mondial hibrid”