Un oficial numit de Rusia în Ucraina a fost ucis într-un atentat cu mașină-capcană

Ivan Sușko

Ivan Sușko, primarul numit de Moscova al orașului ucrainean Mihailivka, ocupat de Rusia, a fost ucis de o mașină capcană.

Un reprezentant al autorităților impuse de Rusia în unele părți ale regiunii ucrainene Zaporojie, Volodimir Rogov, a scris pe Telegram pe 24 august că Sușko a murit la spital după explozia unei bombe „plasate intenționat sub scaunul vehiculului său.”

De când Rusia a început să instaleze oficiali în zonele pe care le-a preluat sub control de la lansarea invaziei sale neprovocate în Ucraina, mai mulți dintre aceștia au fost victimele unor atentate.

La 6 august, Vitaliy Hura, un viceprimar numit de Rusia în orașul ucrainean Nova Kakhovka din regiunea Kherson, ale cărui părți se află, de asemenea, sub controlul forțelor armate de ocupație rusești, a fost împușcat mortal de un atacator neidentificat în timp ce ieșea din locuința sa.

Cu o zi mai devreme, agențiile de presă rusești au informat că guvernatorul numit de Rusia în regiunea Herson, Volodimir Saldo, a fost spitalizat. La acea vreme s-a spus că ar fi fost otrăvit.

La 24 iunie, o mașină capcană în Herson l-a ucis pe șeful numit de Rusia al Direcției pentru politici de tineret din cadrul administrației regiunii Herson, Dmitro Savlucenko.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Un nou ajutor militar american pentru Ucraina de aproape 3 miliarde de dolari