Un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chișinău, declarat persona non grata

Zeci de oameni protestează în fața ambasadei Rusiei la Chișinău împotriva războiului Rusiei împotriva Ucrainei, aprilie 2022.

Ministerul de Externe anunță că a decis să declare drept persona non grata un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Ministerul de Externe de la Chișinău nu a divulgat despre cine exact este vorba. Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la minister în după amiaza zilei de 31 octombrie pentru a i se comunica decizia. La scurt timp, ministerul rus de Externe a anunțat că va răspunde la expulzarea diplomatului de către Chișinău, fără a preciza cum.

În cadrul convocării, diplomația moldoveană a reiterat că atacurile cu rachete asupra Ucrainei escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii moldoveni resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului.

„A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv amenințări tot mai mari pentru securitatea energetică a țării”, se arată într-un comunicat difuzat de MAEIE.

### Vezi și... ### O rachetă rusească a căzut pe teritoriul R. Moldova. Mai multe case din Naslavcea, avariate