Un tribunal de la Tiraspol a decis să mențină măsura de arest preventiv pentru activistul Ghenadie Ciorba, acuzat de extremism

La protestul de la Râbnița

Un tribunal de la Tiraspol a decis să mențină măsura de arest preventiv pentru activistul Ghenadie Ciorba, acuzat de extremism și cercetat penal de autoritățile separatiste. Ciorba a organizat un protest la Râbnița, pe 2 iulie, lângă podul de peste Nistru, după ce administrația transnistreană a anulat permisele de ieșire din regiune, sub pretextul carantinei. Decizia a nemulțumit mai mulți locuitori ai orașului Râbnița care lucrează, merg la tratament sau la rude pe malul drept al Nistrului. Dacă va fi găsit vinovat, activistul riscă până la 5 ani de închisoare.

### Vezi și... ### „În secolul XXI, ei luptă cu provocări ale secolului XX, cu metode din secolul XIX”

Ghenadie Ciorba a fost funcționar în executivul de la Tiraspol condus de fostul lider transnistrean, Evgheni Șevciuk, care a fugit din regiune după ce a pierdut puterea. În ultimii ani, Ghenadie Giorba a fost un activist civic foarte vocal în a critica acțiunile actualei administrații de la Tiraspol, inclusiv în grupuri pe rețelele de socializare pe care le-a administrat.