Un tribunal din Rusia a decis că Alexei Navalnîi va rămâne în arest timp de 30 de zile

Alexei Navalnîi așteptând în tribunalul din Himki, de lângă Moscova. 18 ianuarie 2021

Un tribunal din Rusia a decis luni că Alexei Navalnîi va rămâne în arest timp de 30 de zile, după reținerea opozantului cu o zi mai devreme, la revenirea sa în țară.

La scurt timp, pe youtube a apărut un video în care Navalnîi își îndeamnă suporterii să iasă în stradă pentru a demonstra pentru propriul lor viitor.


Procesul opozantului a avut loc într-o secție de poliție din Himki, o suburbie a Moscovei, unde acesta a fost adus duminică seară după reținerea sa dramatică la aeroportul Șeremetievo din capitala rusă.

Procesul a avut loc într-o secție de poliție din Himki, o suburbie a Moscovei, unde opozantul a fost adus duminică seară după reținerea sa dramatică la aeroportul Șeremetievo din capitala rusă. Avocații lui Navalnîi citați de Radio Svoboda, serviciul rus al Europei Libere, spun că nu au fost lăsați să comunice cu opozantul, fiind admiși doar în sala de audieri. Autoritățile au explicat organizarea procesului în incinta secției de poliție prin faptul că Navalnîi încă nu are rezultatele testului la infectarea cu COVID-19. Proeminentul critic al Kremlinului a revenit în Rusia după cinci luni petrecute în Germania, unde s-a tratat în urma otrăvirii sale de vara trecută. Arestarea lui Navalnîi a cauzat numeroase reacții internaționale de condamnare. Laboratoare europene au confirmat că în corpul lui Navalnîi după incidentul din august din Rusia au fost găsite urme de Noviciok, gaz neurotoxic militar rus. Kremlinul respinge implicarea în atac.