Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md

Invitata de astăzi este Victoria Dodon. de la portalul anticoruptie.md:

Your browser doesn’t support HTML5

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md

„Citiți într-o anchetă publicată pe portalul Anticoruptie.md despre doi abuzatori de copii - un politician și un preot - care, deși șase ani în urmă au fost „scăpați” de pedeapsă penală în Republica Moldova, sunt judecați, pentru infracțiuni similare, în Grecia și Danemarca. Nick Georgiadis, cetățeanul cu imunitate diplomatică, care venise în 2010 la Chișinău pentru a fi consilierul ministrului Economiei, este judecat la Atena pentru că, acum șase ani, ar fi abuzat sexual băieți moldoveni. În Danemarca, o anchetă penală scoate la iveală comportamentul indecent al unui preot danez, client al rețelei de traficanți, dar care nici nu a ajuns să fie cercetat penal în Moldova. Reîntors în Danemarca, acesta și-a schimbat numele și a continuat să abuzeze minori. Anul trecut, el a fost arestat de organele de drept daneze.

De asemenea, după ce vineri, 20 octombrie, Adunarea generală a judecătorilor a ales noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, Anticoruptie.md vă prezintă detalii din cariera câștigătorilor, deciziile controversate, precum şi problemele de integritate ale acestora. Ancheta a arătat că alegerile în CSM au fost marcate în acest an de critici atât din interiorul sistemului, cât și din partea societății civile.

Pe site mai aflați și despre ce venituri a avut în anul 2016 directorul ÎS Moldtelecom, Dan Mitriuc, ales în funcţie în baza unui concurs netransparent. Bunăoară, șeful întreprinderii a fost remunerat pentru activitatea sa la instituţie cu circa 23.000 de lei pe lună. Mitriuc a declarat un salariu de circa două ori mai mic decât cel al predecesorului său de la compania de telecomunicaţii, Vitalie Iurcu, care ar fi fost remunerat cu circa 50.000 de lei lunar”.