Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”

Invitata emisiunii este jurnalista Victoria Vasilos.

Your browser doesn’t support HTML5

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”

Actuala conducere a raionului Glodeni a reușit să stabilească eficiente relații de colaborare și înfrățiri cu Administrația Publică Locală din Polonia, Letonia și România. În curând președintele raionului, dl Ion Leucă, va merge într-o vizită de lucru la Ploiești, unde va semna un nou acord de cooperare și înfrățire, de această dată cu Județul Prahova, România.

Grație unor bune relații de prietenie și în baza acordului de cooperare semnat de raionul Glodeni cu județul Bistrița Năsăud, recent 1200 de elevi din raion au primit cadouri oferite cu multă generozitate de o asociație filantropică de peste Prut.

În satul Petrunea investițiile europene schimbă localitatea la față. După modernizarea infrastructurii satului, reparația drumurilor, reparația sediului Oficiului Medicilor de Familie, Administrația Publică Locală a muncit mult la conectarea localității la gazoduct și construcția sistemului de canalizare. În prezent în sat sunt 675 de case iar 88 % din proprietari au depus deja cereri privind conectarea la rețeaua centrală de canalizare și 66% la rețeaua de gaze naturale.

În raion activează 24 de instituții preuniversitare de învățământ. În 10 din ele termoficarea se face pe bază de gaz natural, în șase instituții sunt montate cazane pe biomasă, în altele șase încăperile se încălzesc grație lemnelor și cărbunilor, iar în două instituții temperatura optimă se obține în baza paielor.

Și în acest an raionul Glodeni se va număra printre participanții expoziției naționale „Fabricat în Moldova” organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. În cadrul ediției curente raionul Glodeni va fi reprezentat de 4 agenți economici ce vor propune vizitatorilor produse din panificație și patiserie, produse din nuci și miez de nucă, miere și produse apicole autohtone.

Nu oricui îi este dat să trăiască până la o sută de ani, dar mai ales să depășească această vârstă. Iată că raionul nostru are cu ce se mândri la acest capitol, comunicându-vă că moșii Anton Gorodețchi din satul Stîrcea și Filip Ciubară din satul Camenca sunt stăpânii vârstei de 103 ani, iar alte trei femei din raionul Glodeni vor împlini în acest an câte 100 de ani.