Your browser doesn’t support HTML5
„Citiţi pe portalul anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice o anchetă despre industria de mining în Donbas și Transnistria. Tiraspolul a creat o întreagă industrie a mining-ului. Întreprinderile din stânga Nistrului au început să exporte echipament de mining. Deși consideră mineritul de criptovalută o amenințare la securitatea statului, autoritățile moldovenești permit importul de echipament de minerit, iar cele ucrainene funcționarea caselor de schimb de monede cripto. Personaje din anturajul Kremlinului gravitează în jurul afacerii cu producere de criptovalută în republicile separatiste pro-ruse din Moldova și Ucraina. Toate detaliile pe anticoruptie.md.
La rubrica „Dosare de corupţie” aflaţi că fostul magistrat Iurie Obadă, cel care a eliberat mandat de arestare de 30 de zile pe numele lui Andrei Braguţa, tânărul decedat în penitenciar în vara anului 2017, a ajuns pe ultima sută de metri în lupta sa de a reveni în funcţie. Curtea de Apel Chişinău i-a oferit încă un termen, până pe 15 februarie, ca să concretizeze pretenţiile pe care le are faţă de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). La ultima şedinţă de judecată în procesul intentat de Obadă împotriva CSM, fostul magistrat a prezentat, la solicitarea completului de judecată, dovezi că este un bun profesionist. Magistrata Ecaterina Palanciuc l-a întrebat pe Obadă cine trebuie obligat să-l repună în funcţie, CSM sau şeful statului, care a semnat decretul privind demisia sa. Instanţa i-a oferit lui Obadă încă 20 de zile pentru a reformula pretențiile privind revenirea sa în sistem. Detalii pe portalul nostru.
La rubrica „Ştiri” aflaţi că doar doi deputați din cei cinci care se află la Strasbourg în cadrul delegației moldovenești, la sesiunea de iarna a APCE, au votat pentru Rezoluția privind independența justiției din Moldova și Polonia. Aceștia sunt Liviu Vovc, Platforma DA, și Monica Babuc, PDM. Ceilalți deputați: socialiștii Vlad Bătrâncea, Gaik Vartanean și deputatul PAS Mihail Popșoi, deși erau în sală, nu și-au exprimat în niciun fel opțiunea. Cel puțin așa arată lista votanților publicată pe site-ul APCE. Deputatul PAS Mihai Popșoi a precizat pentru Anticoruptie.md că nu a reușit să voteze din motive tehnice. Era prins cu un apel telefonic.”