Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md

Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

„În „caravana electorală” lansată de democrați prin țară, printre cei care fac agitație în favoarea candidaților Partidului Democrat au ajuns și secretarii de stat ai ministerelor. Cei din PDM susțineau anterior că funcția de secretar de stat, care a fost introdusă în locul celei de viceministru, este una pur administrativă și departe de politică. Unii dintre ei se deplasează cu „caravana” în timpul zilei de lucru. Cei din Partidul Democrat nu văd nimic ilegal sau de condamnat în acesta. Iar experții vorbesc despre „o cultură politică parohială”, utilizarea resurselor administrative și încălcarea directă a legii.

În campania electorală actuală, candidații și-au adunat toate forțele pentru denigrarea concurenților, pentru daruri făcute alegătorilor, precum și pentru promisiuni de tot felul. Cu toate acestea, există încă un subiect pe care toți concurenții îl folosesc în mod activ. Acesta este furtul miliardului. Și, judecând după declarațiile liderilor campaniei preelectorale - socialiștii, democrații, ACUM și Sor - fiecare dintre aceste părți a contribuit semnificativ la dezvăluirea furtului miliardului și a rambursării banilor. Cum partidele folosesc „furtul secolului” în retorica electorală citiți pe site-ul NewsMaker.md.

La şedinţa de judecată în cazul bătăii cu implicarea unor luptători K1 ce s-a soldat cu moartea unui tânăr judecătoarea Olga Bejenari i-a interzis corespondentului NewsMaker să utilizeze laptopul şi carnetul pentru notarea depoziţiilor unor martori. Judecătoarea a justificat interdicţia prin faptul că jurnaliştii ar putea să denatureze mărturiile. De notat că procesul are loc cu uşile deschise. NewsMaker a examinat împreună cu experţi în ce măsură a fost justificată interdicţia judecătoarei şi ce înseamnă asta pentru libera exprimare. Detalii citiţi pe site-ul NewsMaker.md.”