Your browser doesn’t support HTML5
Cel mai adesea, ținte ale „hate speech-ului” (discurs de ură) în Republica Moldova devin femeile, politicienii și reprezentanții comunității LGBT. Acest lucru îl demonstrează datele unui studiu al Asociației Promo-Lex. Avocații au ajuns la concluzia că limbajul urii în spațiul public și în presa din Republica Moldova rămâne aproape nepedepsit. Promo-Lex recomandă guvernului ca împreună cu societatea civilă să elaboreze o strategie de monitorizare a hate speech-ului, ca să facă posibilă urmărirea penală pentru utilizarea acestuia. Citiți detalii pe site-ul NM.
### Vezi și... ### Dumitru Sliusarenco: „Legislația nu permite sancționarea discursurilor de ură”Noua guvernarea a anunțat că sarcina sa principală este dezoligarhizarea țării. Demisiile conducătorilor structurilor de forță și ai altor instituții importante ale statului au început, practic, din primele zile de guvernare. Unii au demisionat benevol. Cu toate acestea, multe structuri influente ale statului sunt și acum conduse de oamenii fostei guvernări. NM relatează, în articolul „Blânda dezoligarhizare”, ce „fotolii înalte” și instituții rămân încă „sub democrați”.
În ultimul an, NM a publicat 12 istorii de succes, ale căror eroi și-au schimbat viața și transformă viața altor oameni din această țară. NewsMaker i-a adunat pe toți acești oameni cu speranța că istoriile lor vor deveni un imbold pentru schimbările bune în viață, pe care mulți dintre noi, din diferite motive, le amână.