Un ziar în fiecare seară: Sănătatea.info

Invitata este Elena Cioina de la sănătate.info:

„Autoritățile responsabile de sănătatea publică ne-au asigurat astăzi [luni, 24 februarie] că Moldova este pregătită să înfrunte noul coronavirus, care a ieșit din granițele Chinei și se extinde tot mai mult în țări din Europa. Italia este una dintre cele mai afectate, fiind înregistrate oficial deja 5 decese și peste 200 de îmbolnăviri. În această țară se află și cea mai numeroasă comunitate de moldoveni, cărora autoritățile de la Chișinău le-au sugerat să fie precaute și să asculte de recomandările autorităților italiene privind prevenirea răspândirii infecției. În contextul acestei situații, autoritățile au anunțat că de astăzi avem Cod Galben de alertă la nivel național, de aceea toate instituțiile responsabile de supravegherea sănătății publice urmează să active în regim sporit.

Tot pe Sănătate info mai citiți astăzi un interviu cu deputatul Radu Marian, autorul unei inițiative legislative menite să asigure transparență maximă în ceea ce privește gestionarea banilor publici în sănătate, gestionați de către Compania Națională de Asigurări în Medicină. Deputatul spune că, citez: „Avem o instituție, CNAM, care gestionează practic 8 miliarde de lei și nu poți obține nicio informație de la ea. E o problemă gravă”. Întregul interviul îl găsiți pe sănătate info.

În biblioteca noastră de sănătate Sanoteca.md părinții pot găsi informații utile despre boala și școala – când e bine să îți lași copilul acasă și când să îl duci la școală.

La fel, nutriționista Maria Victoria Racu demontează o serie de mituri legate de combinația alimentelor pe care le consumăm.”