Your browser doesn’t support HTML5
„În ediția de joi, 27 mai, a Ziarului de Gardă, veți găsi o anchetă despre cum în ultimii ani, operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale „Chișinău-Gaz”, care este cea mai importantă subdiviziune a SA „Moldovagaz”, a acumulat venituri modeste, din cauza activităților auxiliare nereglementate. Deși întreprinderea are capacitate deplină de execuție, având birou de proiectare și secție de montare, lucrările care ar trebui efectuate în exclusivitate de „Chișinău Gaz”, au ajuns să fie efectuate de firme afiliate unor foști sau actuali șefi din cadrul întreprinderii. Agenții economici privați obțin zeci de milioane de lei din proiecte care ar fi putut fi implementate de operatorul de distribuție de gaze naturale.
Tot mâine vedeți cum Anatolie Țurcan, judecător la Curtea Supremă de Justiție, a luptat împotriva Casei Naționale de Asigurări Sociale. pentru o pensie mai mare. Judecătorul s-a plâns instanței că beneficiază de pensie doar de circa 13 mii de lei, iar la mijlocul lunii mai colegii săi de la CSJ i-au dat câștig de cauză, obligând CNAS să-i dubleze mărimea pensiei.
La rubrica Reporter Special veți găsi un reportaj despre cum aerul poluat cauzează anual milioane de decese în întreaga lume. Situația în Chișinău este mai bună decât în multe orașe ale lumii, dar se atestă o creștere a nivelului mai multor poluanți. Experții menționează că o bună parte din emisiile nocive vin de la transport.
În ediția de joi a Ziarului de Gardă găsiți și un interviu exclusiv cu activista Anetta Dabija, în care se vorbește despre construcțiile rezidențiale apărute pe mulți bani și repede în orașul care dă tonul pentru celelalte zone ale R. Moldova
În ediția de mâine mai găsiți un interviu realizat cu experta internațională Reka Soos, pe tema gestionării deșeurilor.
Iar dacă ai „cumpărat un automobil prin procură”, joi vei afla care sunt riscurile la care ești expus.
În ziarul de joi veți putea citi și despre maratonul vaccinării împotriva COVID-19, de la Palatul Republicii, unde vor fi disponibile patru tipuri de vaccin, iar cetățenii se vor putea imuniza fără programare.”