Unde e Sputnik V?

Într-o emisiune la NTV, liderul socialist Igor Dodon a spus că nu e împotriva alegerilor anticipate, dar nu vrea să meargă la alegeri „călcând pe cadavre” şi vrea mai întâi să fie vaccinaţi sute de mii de moldoveni.

Your browser doesn’t support HTML5

Unde e Sputnik V?

Fireşte, poţi să interpretezi în fel şi chip aceste cuvinte ale lui Dodon, poţi să întrezăreşti un soi de dorinţă meschină de a amâna alegerile anticipate, aşa cum o fac simpatizanţii PAS, dar în principiu nu i se poate reproşa lui Dodon preocuparea pentru sănătatea moldovenilor. Şi eu, un simplu cetăţean şi ziarist, nu ard de dorinţă să alerg la secţia de votare înainte să-mi fac vaccinul. Cred că sănătatea cetăţenilor e mai importantă decât jinduita primenire a Parlamentului, care nu e deloc sigură. Altceva e că anterior acelaşi Igor Dodon părea mai puţin preocupat de normele anti-epidemice, apărând în public fără mască sau vorbind despre COVID ca despre o simplă gripă. Deci când era sincer Dodon – atunci sau acum?

Igor Dodon a găsit deci o prioritate imediată şi anume aducerea mai multor doze de vaccin anti-COVID. Şi a adăugat: “Avem date concrete că vaccinul rusesc va veni în scurt timp. Acordurile sunt deja semnate, până la sfârșitul săptămânii vaccinul Sputnik V va ajunge în Republica Moldova… ”

Măi să fie! Iese că mâine sau poimâine vom vedea Sputnik V la Chişinău! Abia aştept să văd asta, căci, se ştie bine, mulţi moldoveni numai la vaccinul rusesc visează. Şi e limpede că, fără sosirea Sputnikului, riscăm să nu mai ducem la bun sfârşit vaccinarea. Altceva e că despre Sputnik V Igor Dodon vorbeşte de multă vreme, iar între timp vaccinarea are loc cu vaccinurile aduse din România şi prin COVAX.

Remarcăm aşadar preocuparea accentuată a liderului socialist pentru sănătatea oamenilor, o salutăm, şi ne întrebăm cât de repede vom fi invitaţi să venim la secţiile de votare…