Vadim Krasnoselski: Distrugerea munițiilor de la Cobasna este o problemă internă a Transnistriei și a Federației Ruse

Exerciții militare la depozitul de la Cobasna

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că problema distrugerii munițiilor din depozitul de la Cobasna este o problemă internă a Transnistriei și a Federației Ruse, iar statele terțe vor să politizeze această chestiune pentru a obține dividende politice. Declarația a fost făcută la o întrevedere cu ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, la care se discuta un plan legat de aceste muniții, informează site-ul deschide.md. Acest plan ar fi luat în considerație securitatea tehnologică și ecologică a locuitorilor din stânga Nistrului, depozitul aflându-se în apropierea localităților.

„Munițiile urmează să fie inspectate de specialiștii ruși, apoi vor face o concluzie cum urmează să fie utilizate. Procesul se va desfășura pe loc sau trebuie să construim o uzină. Este nevoie de o analiză. Trebuie să ne bazăm pe o decizie a specialiștilor în acest domeniu, dar să nu politizăm chestiunea”, a adăugat Krasnoselski, potrivit sursei citate.

Reprezentanta oficială al MAE-ului rus, Maria Zaharova, este citată cu declarația că utilizarea munițiilor de la Cobasna se va desfășura în conformitate cu normele de securitate și regulile care funcționează în forțele armate ale Federației Ruse. Ar fi vorba despre munițiile cu termen de depozitare depășit - 11.000 de tone de muniții din totalul de 20.000 de tone.