Vadim Krasnoselski spune că i-a trimis Maiei Sandu o scrisoare cerând reluarea negocierilor Tiraspol-Chișinău

Vadim Krasnoselski conduce manevre militare pe timp de pandemie de coronavirus

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski spune că a trimis președintei Maiei Sandu o scrisoare ca să ceară reluarea negocierilor dintre Tiraspol și Chișinău, dar președinția moldoveană a răspuns că nu a primit asemenea mesaj.

„Pe moment, nu deținem astfel de informații. În cazul în care vom avea informații la subiect, vom reveni”, a precizat Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova, la solicitarea IPN. Joi, un post TV de la Tiraspol a informat că, în cadrul unei întrevederi a șefului administrației transnistrene, Vadim Krasnoselski cu șeful misiunii OSCE din Republica Moldova, Klaus Neukirch, liderul transnistrean a transmis, prin misiunea OSCE, o scrisoare din partea structurilor de la Tiraspol pentru președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

### Vezi și... ### Nicu Popescu a cerut la Moscova retragerea trupelor rusești din R.Moldova

În scrisoare, Vadim Krasnoselski a făcut apel la șefa statului să grăbească desemnarea unui reprezentant oficial al Republicii Moldova în procesul de negocieri. Semnatarul scrisorii a menționat că așteaptă „răspuns și desemnarea” negociatorului din partea Chișinăului. Informațiile vin tocmai când la o reuniune OSCE ținută la Stockholm țările membre în organizație au făcut vineri un nou apel la rezolvarea conflictului transnistrean cu menținerea integrității teritoriale a R. Moldova și acordarea unui statut special localităților din stânga Nistrului.

Your browser doesn’t support HTML5

Nicu Popescu: Dialogul rămâne singura soluție în reglementarea transnistreană

În discursul său la reuniune, ministrul de externe Nicu Popescu a exprimat îngrijorarea față de situația alarmantă a drepturilor omului și libertăților fundamentale în regiunea transnistreană, chemând comunitatea OSCE, în particular mediatorii și observatorii din formatul 5+2, să-și consolideze eforturile în scopul asigurării protecției drepturilor omului în regiunea transnistreană, acordând atenția necesară situației școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.