Vara europeană începe cu primele valuri de căldură și incendii, din Grecia până în Spania

Unele incendii de pădure au la origine prostia umană: pe insula Hydra, din Grecia, poliția a arestat duminică echipajul unui iaht care a făcut sâmbătă foc de tabără pe țărm ca să amuze turiștii. Cei 13 sunt acuzați de distrugere din neglijență. 

Un avion al pompierilor eleni intervenind pentru stingerea incendiului din insula Hydra. Între timp, pe cea mai mare insulă greacă, Creta, mai multe persoane au murit din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Un turist german a fost găsit mort într-un canion, unde plecase singur în excursie. 

Noaptea, incendiile vegetale, cum este cel din insula Hydra, par mai sinistre decât ziua.În Grecia, pedepsele pentru incendierea pădurilor din neglijență sau deliberat au fost înăsprite în ultimii ani. În afara unei amenzi de 10.000 de euro, cei găsiți vinovați de așa ceva pot face până la 10 ani de închisoare. 

În sudul Spaniei, inclusiv la Cordoba, a fost emisă duminică alertă de caniculă. Temperaturile au urcat în oraș până spre 40 de grade.

Siesta napolitană în condiții de temperatură extrem de ridicată, la 21 iunie. Săptămâna aceasta, locuitorii metropolei sudice italiene vor avea parte de temperaturi mai plăcute, sub 30 de grade. 

Croația a avut parte la sfârșitul săptămânii de primul incendiu mai grav din actualul sezon, în apropierea orașului Hvar, de pe insula cu același nume. Cauzele nu sunt deocamdată cunoscute, iar pompierii spun că focarul este sub control.