Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski vor fi excluși din PSRM și din fracțiunea BECS 

Vasile Bolea în fața Curții Constituționale

Comitetul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) cere Consiliului republican al formațiunii să-i excludă din partid pe deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.

Socialiștii au solicitat și fracțiunii parlamentare a Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) să-i excludă pe Bolea și Suhodolski din componența sa, iar celor doi – să-și depună mandatele.

„Deputații în Parlament Bolea Vasile și Suhodolski Alexandr în mod conștient și deliberat au manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski nu au venit, deocamdată, cu o reacție. Potrivit portalului deschide.md, ei s-ar afla acum în Israel, unde se află liderul Partidul Șor, oligarhul fugar Ilan Șor.

La alegerile pentru funcția de guvernator al autonomiei găgăuze, care au avut loc recent, cei doi l-au susținut pe candidatul Victor Petrov și au făcut parte din staff-ul electoral al acestuia, în răspăr cu decizia partidului de a-l susține pe Grigori Uzun.

Suhodolski, alături de Petrov, l-a invitat la Comrat pe președintele Tatarstanului, Rustam Minnihanov, care nu a fost lăsat să intre în R. Moldova de Poliția de Frontieră, pe motiv că oficialul rus s-ar fi implicat în treburile interne ale R. Moldova, susținând un candidat.

În urma incidentului de pe aeroport, Chișinăul a declarat persoană indezirabilă un angajat al Ambasadei ruse, iar Moscova, ca răspuns, a expulzat un diplomat moldovean și a interzis accesul în Rusia unor oficiali moldoveni.

### Vezi și... ### Socialiștii nu-l vor mai susține pe Ceban și vor avea propriul candidat pentru primărie. Dodon: „Aș putea fi eu”