Consilierul prezidențial Veaceslav Negruță ales în conducerea „Moldovagaz”/ Vlad Țurcanu propus pentru conducerea Teleradio-Moldova

Veaceslav Negruță, consilierul președintei în probleme economice, a fost numit membru ai noului Consiliului de Observatori ai „Moldovagaz”. Consiliul cu 6 membri, între care trei din partea Gazprom – acționarul majoritar – este condus de Elena Burmistrova, vicepreședinta Consiliului de administrație al companiei „Gazprom”și directoarea generală a SRL „Gazprom Export”.

Societatea „Moldovagaz” a fost fondată în anul 1999, precizează publicația Newsmaker. Compania ”Gazprom” deține 50% din acțiuni, Agenția Proprietății Publice a Republicii Moldova – 35,33%, Comitetul de gestionare a patrimoniului din Transnistria – 13,44%, persoanele fizice și juridice – 1,23%.

Luni, pe de altă parte, s-a anunțat că jurnalistul Vlad Țurcanu, fostul purtător de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti, a fost propus pentru funcția de director general al companiei publice „Teleradio-Moldova” (TRM).

Propunerea, aprobată de noul Consiliu de supraveghere şi dezvoltare (CSD) al TRM, va fi înaintă Parlamentului spre aprobare.

Directorul general al „Teleradio-Moldova” poate deține un singur mandat de șase ani. Odată cu trecerea companiei din nou sub controlul parlamentului, majoritatea PAS a mai decis că directorul general poate fi demis și înaintede termen, dacă bilanțul de activitate pe care îl pezintă este considerat nesatisfăcător.

Vlad Țurcanu s-a numărat printre colaboratorii radio Europa Liberă în a doua jumătate a anilor 90. A mai lucrat la Radio Moldova și la postul de televiziune public „Moldova 1”. Totodată, a fost și membru în Consiliul Coordonator al Audiovizualului.