Viceprimarul unui oraș ucrainean numit de Rusia a fost reținut pentru acuzații penale

Combinele agricole recoltând grâul în Herson

Viceprimarul numit de Moscova în orașul ucrainean ocupat Nova Kahovka, Vitali EfImenko, a fost reținut pentru acuzații penale.

Autoritățile impuse de Rusia în orașul din regiunea Herson, în sud-estul Ucrainei, au declarat la 8 august că au confiscat arme ilegale și zeci de milioane de ruble de la EfImenko, care este, de asemenea, un om de afaceri local.

Potrivit așa-numitei Direcții temporare a Ministerului rus de Interne din regiune, EfImenko este suspectat că este membru al unei bande care a comis cel puțin două atacuri împotriva a doi oameni de afaceri locali în ultimele săptămâni. După ce Rusia a ocupat regiunea Herson, în primele zile ale invaziei sale neprovocate în curs de desfășurare în Ucraina, lansată la sfârșitul lunii februarie, el a fost numit de forțele de ocupație în funcția de prim-viceprimar al orașului Nova Kahovka. Săptămâna trecută, Efimenko a supraviețuit unei aparente tentative de asasinat cu o mașină capcană. Rapoartele mass-media ucrainene au citat surse de la acea vreme care au declarat că Efimenko era șeful unei grupări mafiote.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Explozii la o bază aeriană rusă din Crimeea