Noi victime pe aeroportul din Kabul unde mii de oameni așteaptă să poată pleca din Afganistan

Imagini de la aeroportul din Kabul, unde trupele americane încearcă să organizeze evacuarea străinilor și așa-numiților „afgani vulerabili”.

Șapte civili afgani au murit în haosul din jurul aeroportului din Kabul, în timp ce oamenii încearcă să fugă din Afganistan după ce militanții taliban au preluat controlul, a anunțat armata britanică duminică.

Tensiunile au determinat avioanele militare americane să mărească frecvența aterizărilor pe aeroportul internațional din Kabul, informeaza agenția AP.

Your browser doesn’t support HTML5

Mulțime disperată la aeroportul din Kabul

Sâmbătă 21 aprilie, ambasada americana a emis un nou avertisment de securitate prin care le spunea cetățenilor americani să nu meargă la aeroportul din Kabul fără să fi primit înainte instrucțiuni individuale de la un reprezentant al guvernului american.

Oficialii au refuzat să ofere mai multe detalii despre o posibilă amenințare din partea grupării teroriste a Statului Islamic , dar au descris-o ca fiind semnificativă. Statul Islamic (ISIS) i-a atacat în mai multe rânduri, în trecut, pe Talibani.

### Vezi și... ### Talibanii au liste „negre” cu persoanele pe care vor să le rețină

Un raport întocmit de ONU avertizează că talibanii efectuează razii ţintite pentru a descoperi colaboratori ai guvernului înlăturat de la putere, în pofida asigurărilor că grupul radical islamist nu va recurge la represalii.

Casa Albă a anuntat că președintele Joe Biden va ține duminică un nou discurs despre operațiunea de evacuare a cetățenilor americani și a altor persoane din Afganistan. Peste 4500 de militari americani sunt staționați la aeroportul din Kabul, iar Pentagonul a anunțat ca a evacuat deja 17 mii de persoane. Este incert cât va dura misiunea militară americană dar de ea depinde și securitatea altor operațiuni de evacuare, organizate acum și de aliații Statelor Unite, cum ar fi Marea Britanie sau Germania.