Vineri, la Chișinău are loc ședința comună dintre guvernele  R.Moldova și României

Ședința comună a guvernelor Republicii Moldova și României, București, 22 noiembrie 2018, imagine de arhivă.

Vineri, la Chișinău, are loc ședința comună dintre guvernele Republicii Moldova și României în cadrul căreia se va semna acordul privind ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro, acordat de București. Acordul va fi valabil 7 ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 3 ani, la fel ca acordul precedent, expirat în 2021, prin care R. Moldova nu a reuit să atragă decât 40 de milioane de euro.

Guvernarea PAS a precizat că banii vor fi direcționați spre proiecte de infrastructură, în special în zonele rurale, pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor de la sate. Opoziția cere ca acest ajutor să nu fie politizat, iar de fonduri să beneficieze toate localitățile, indiferent de apartenența politică a autorităților locale.

Joi, Guvernul de la București a adoptat o serie de documente legate de acordurile bilaterale care vor fi semnate la Chișinău „în domenii precum energie, securitate energetică, comunicații, cercetare și digitalizare, educație și infrastructură", a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Tot la ședința comună de vineri a celor două guverne urmează să fie semnat acordul privind construcția podului peste Prut dintre localitățile Ungheni (Republica Moldova) și Ungheni (România), acordul privind renovarea și modernizarea podului Ghiurgiulești-Galați și cel care va aduce o reducere substanțială sau chiar eliminarea unor taxe de roaming.