Locuitorii din Vinița deplâng victimele atacului aerian rusesc de joi

Locuitorii orașului Vinița din centrul Ucrainei sunt în doliu. Ei au comemorat pe 15 iulie moartea a 23 de persoane ucise de un atac cu rachete rusești cu o zi înainte, în timp ce în estul țării forțele rusești au bombardat alte localități, în încercarea de a cuceri mai multe teritorii.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Va cumpăra Putin drone de la iranieni?

Trei copii, inclusiv o fetiță de 4 ani, s-au numărat printre morții unui alt bombardament rusesc asupra unui oraș situat departe de linia frontului. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că sirenele de raid aerian au răsunat în toată țara la sfârșitul zilei de 15 iulie, inclusiv în Dnipro și Kremenciuk, două orașe la sud de Kiev, de-a lungul fluviului Nipru. El a declarat în discursul său video nocturn că forțele rusești își dau seama că forțele ucrainene „devin tot mai puternice” și doresc să provoace un prejudiciu maxim cât mai pot.

Imagini șocante: Artileria rusă a distrus istoricul oraș ucrainean Vinița

Moartea copilului de 4 ani a atras atenția întregii lumi. Era fiica Irianei Dmitrieva și s-a născut cu sindromul Down. Până în ziua atacului aerian, mama ei a scris un blog despre dificultățile și bucuriile creșterii unui copil cu această afecțiune congenitală. Imaginile cu ea împingând un cărucior, postate de mama ei pe blog cu mai puțin de două ore înainte de atac, au devenit virale.