Vlad Filat s-a retras de la conducerea PLDM

Fostul premier Vlad Filat (arhiva)

Fostul premier Vlad Filat, a anunţat miercuri că demisionează din funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Democrat (PLDM), informează Radio Chişinău.

Vlad Filat a „invocat motive personale”, în cadrul Consiliul Național Politic al formațiunii, au declarat pentru UNIMEDIA surse din cadrul PLDM.

Interimatul funcției de președinte al liberal-democraților va fi asigurat de către vicepreședintele PLDM, primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean.

Vlad Filat a fondat Partidul Liberal Democrat din Moldova în anul 2007. În perioada 2009-2013 a fost prim-ministru.

### Vezi și... ### Întoarcerea lui Filat

Vlad Filat a fost reținut în toamna anului 2015 în baza unui auto-denunț depus de Ilan Șor, pe atunci primar de Orhei, care afirmase ca a fost forțat de Filat sa-i dea cadouri valoroase si bani. Un an mai târziu ex-premierul Filat a fost condamnat pentru trafic de influență și corupere pasivă și a primit 9 ani de închisoare cu executare. Reducerea pedepsei din cauza condițiilor de detenție proaste și ispășirea a două treimi din detenție a permis eliberarea lui Vlad Filat în decembrie anul trecut.

Citește și: La cinci ani de la frauda bancară, statul nu a reuşit să recupereze niciun leu din cele peste 13 miliarde furate