Vladimir Putin a declarat că mai speră într-o soluție diplomatică în Ucraina

În cadrul întrevederii cu secretatul general ONU, Antonio Guterres, președintele rus Vladimir Putin a declarat că mai speră într-o soluție diplomatică în Ucraina.

„Încă ne așteptăm și sperăm că vom reuși să ajungem la acorduri pe cale diplomatică”, a spus Putin, care a susținut că la negocierile de la Istanbul s-ar fi ajuns la un „compromis”. Negocierile ar fi fost însă „deraiate” de relatările care au urmat despre atrocitățile comise de armata rusă împotriva civililor, la Bucea, în apropiere de Kiev.

La o conferință de presă organizată la Moscova cu secretarul general ONU, Putin a susținut că aceste relatări ar fi numai o „provocare” și a adăugat că „armata rusă nu a avut nimic de-a face cu asta [cu atrocitățile împotriva civililor]”.

Președintele rus a mai spus că și situația de la Mariupol, orașul-port de la Marea Azov asediat de săptămâni de forțele ruse, ar putea fi rezolvată prin negocieri. A repetat însă acuzația, până acum nefondată, că forțele ucrainene baricadate în combinatul siderurgic Azovstal ar folosi civili ca „scuturi umane”.

Autoritățile ucrainene declară că în adăposturile subterane ale combinatului ar fi circa o mie de civili, pe lângă ultimele forțe ucrainene care opun rezistență.