Vladimir Putin recunoaște că pandemia s-a agravat în unele regiuni ale Federației Ruse

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut că pandemia s-a agravat în unele regiuni ale Federației Ruse, iar autoritățile medicale au anunțat redeschiderea unui spital de campanie pentru pacienții de COVID-19, la Moscova. Putin a vorbit la o întrevedere cu membri ai parlamentului, după o creștere a numărului de cazuri de infectare în ultimele săptămâni.

### Vezi și... ### Creșterea rapidă a numărului de noi infectări cu Covid pune în pericol meciurile Euro 2020 de la Sankt Petersburg

Pe 21 iunie, Rusia a raportat 17 378 de cazuri noi de infectare și 440 de decese printre bolnavii de COVID-19, în 24 de ore. Cele mai multe cazuri noi de infectare se înregistrează în capitala rusă. Spitalul mobil redeschis în parcul Patriot dintr-o suburbie vestică a Moscovei va avea aproape 1 500 de locuri. Primarul Serghei Sobianin a dispus, săptămâna trecută, vaccinarea obligatorie a 60% din angajați în unele sectoare ca educația, asistența medicală, comerțul cu amănuntul. Rusia a fost printre primele țări din lume care a lansat o campanie de vaccinare, anul trecut, cu ajutorul unor vaccinuri autohtone, dar în rândul populației există o mare reticență. La începutul lunii iunie, doar 12% din populația de 146 de milioane a Federației Ruse primiseră cel puțin o doză.