Volodimir Zelenki se adresează luni seara Parlamentului României

Președintele ucrainean Volodimir Zelenki se adresează luni seara Parlamentului României, a confirmat preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

De la invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie, Zelenski a făcut un tur de forță, având intervenții video în parlamentele mai multor state, între care Marea Britanie, Canada, SUA, Germania, Italia, Israel, Polonia, precum și în Parlamentul European. De asemenea, el a avut o intervenție și la summitul extraordinar al NATO la care a luat parte și președintele american Joe Biden

Luni 4 martie împlinesc 14 ani de la summitul NATO de la București, lucru remarcat duminică și de președintele Volodimir Zelenki. La acest summit aliații urmau să decidă dacă vor acorda Georgiei și Ucrainei un Plan de Acțiune pentru aderarea la NATO (MAP) - un statut care pune țările pe calea aderării la Alianță.

Ucraina și Georgia nu au primit Planul de Acțiune, deși declarația summit-ului susținea: „Am convenit astăzi că aceste țări vor deveni membre NATO”. Se pare că Germania sub Angela Merkel și Franța sub Nicolas Sarkozy s-ar fi opus.

### Vezi și... ### Război în Ucraina: ziua 40 | De la Odesa este un pas până în Moldova, avertizează Zelenski