Von der Leyen: atacurile asupra infrastructurii Ucrainei sunt crime de război

Atacurile cu rachete și cu drone asupra centralelor electrice și a altor infrastructuri civile din Ucraina sunt „acte de pură teroare”, care echivalează cu crime de război, a declarat președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen pe 19 octombrie.

„Ieri am văzut din nou atacuri ale Rusiei contra infrastructurii civile. Asta marchează un nou capitol într-un război deja foarte crud. Acestea sunt crime de război”, a spus von der Leyen într-un discurs rostit la Parlamentul European.

### Vezi și... ### Atacurile aeriene au întrerupt curentul electric în mai multe regiuni ucrainene

Pentru mai mult de o săptămână, Rusia a lovit în mod repetat ținte civile și de infrastructură în toată Ucraina, ucigând zeci de oameni și scoțând din funcțiune aproape o treime din centralele electrice ale țării, lăsând fără curent electric mai mult de 1.000 de orașe și sate.

„Atacurile deliberate asupra infrastructurii civile, cu scopul clar de a lăsa bărbați, femei și copii fără apă, electricitate și căldură înainte de venirea iernii, toate acestea sunt acte de pură teroare și trebuie să le numim ca atare”, a mai spus Ursula von der Leyen, care a reiterat sprijinul acordat Ucrainei de Uniunea Europeană „pentru cât timp va fi nevoie”.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Legea marțială impusă în regiunile anexate de Rusia