Voronin ne explică ce stat avem… 

Your browser doesn’t support HTML5

Vladimir Voronin se pregătește de centenarul revoluției din 1917 (video satiric din 2017).

Decît să constate lucruri evidente, la mintea cocoşului, toţi aceşti foşti conducători mai bine şi-ar cere scuze pentru faptul că ne-au ghidat spre nicăieri.

Într-un interviu cu IPN, fostul preşedinte Vladimir Voronin a spus că Republica Moldova „nu s-a realizat ca stat independent”. Viitorul RM-ului i se pare lui Voronin incert, iar lucrurile ar putea reveni în albia normalităţii doar dacă cetăţenii vor reuşi să consolideze societatea.

### Vezi și... ### Primarii cu secera și ciocanul - între ciocan și nicovală

Vladimir Voronin a luat obiceiul să arunce în mase, din cînd în cînd, declaraţii puternice, răsunătoare. De multe ori aceste declaraţii provoacă derută şi uimire, dar e mai bine aşa decît să iei apă-n gură. Spre deosebire de Voronin, un alt fost preşedinte, Nicolae Timofte, nu se mai aude de cînd a părăsit funcţia. De parcă nici nu a fost un îndrumător al maselor. Însă Vladimir Voronin nu ne uită şi ne spune multe chestii. Că ne spune, repet, e bine, dar unele declaraţii ar trebui rectificate, căci sunt oarecum ciudate.

### Vezi și... ### Moldova între încrîncenarea unui clan la putere și o masă de oameni vrînd să trăiască altfel... (Video)

Voronin ne spune că Moldova „nu s-a realizat ca stat independent”, dar nu ne spune ce e acum Republica Moldova. Dacă nu e stat independent, ce este? O colonie? O zonă gri? Şi îi place oare lui Vladimir Voronin să fie parlamentar într-o ţară care nu e independentă? Şi-apoi nu are cumva şi Vladimir Voronin, ca fost preşedinte, o legătură cu această stare de fapt? Nu simte omul nici o vină, nici un regret? Doar ne spune că e rău şi nu are nimic cu răul acesta? Mărturisesc că sunt foarte nedumerit.

Decît să constate lucruri evidente, la mintea cocoşului, toţi aceşti foşti conducători mai bine şi-ar cere scuze pentru faptul că ne-au ghidat spre nicăieri.