YouTube a șters două canale de limbă germană administrate de compania de stat rusă RT

Platforma de social media YouTube a șters două canale de limbă germană administrate de compania de presă de stat rusă RT , ceea ce a determinat Moscova să acuze compania de „cenzură” și să promită represalii.

Gigantul tehnologic american Google, care deține YouTube, a declarat că a șters RT DE și Der Fehlende Part (The Missing Part) ieri, deoarece canalele au publicat ceea ce compania americana a numit „dezinformare” despre COVID-19 și vaccinuri. Google a spus că a avertizat canalul în germana al RT că încalcă regulile și că i-a blocat temporar capacitatea de a publica.

YouTube a avut întotdeauna reguli clare ale comunității care descriu ceea ce este permis pe platformă”, a spus un purtător de cuvânt al Alphabet Inc, compania mamă a YouTube. Când RT a încercat să se sustragă interdicției prin publicarea materialului pe Der Fehlende Part, compania americana a blocat ambele canale, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Rusia a condamnat imediat această acțiune, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, acuzând YouTube de „cenzură”, în timp ce Ministerul rus de Externe a declarat că va solicita agențiilor guvernamentale să ia măsuri de represalii împotriva YouTube și a presei germane pentru ceea ce Moscova numește un „act fără precedent de agresiune împotriva mass-media”.

Statele Unite și Uniunea Europeană au acuzat anterior Rusia că răspândește informații false despre COVID-19 și vaccinuri.