O pană Microsoft afectează utilizatori şi companii din întreaga lume. Sunt afectate și unele zboruri de la Chișinău

Întreruperi masive ale comunicațiilor IT afectează companiile aeriene, mass-media și băncile la nivel global. Multe curse aeriene au fost reținute la sol. Microsoft, ale cărei sisteme sunt afectate, spune că ia măsuri de atenuare a efectelor.

Ce ar fi cauzat probleme

Problemele care au dus la căderea sistemelor de operare Windows ale Microsoft ar fi fost cauzate de o actualizare realizată de firma de software Crowdstrike. O actualizare a unui program al companiei – care produce sisteme antivirus – ar fi afectat funcționarea Windows. Compania spune într-una dintre actualizările de pe platforma de asistență că a identificat problema din spatele întreruperii masive globale de Windows și afirmă că a fost „implementată o soluție”. CrowdStrike a declarat că problemă care a provocat perturbări majore companiilor din întreaga lume „nu este un incident de securitate sau un atac cibernetic”.

Pana globală IT care a afectat vineri, 19 iulie, transporturi, media, bănci și companii de telecomunicații din întreaga lume nu este tratată ca un act malițios, a declarat pentru agenția Reuters o sursă din cadrul serviciilor de securitate ale guvernului britanic.

Aeroporturi și companii de transport

Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat că sistemele sale informatice activează fără perturbări și nu au fost afectate de întreruperile serviciilor Microsoft din întreaga lume.

Totuși, unele companii aeriene au fost afectate pe segmentul sistemelor de rezervări ceea ce face mai dificilă procedura de înregistrare la zbor, și care poate genera rețineri pe motiv că procedura check-in-ului urmează a fi efectuată manual, a anunțat administrația Aeroportului, într-un mesaj pe Facebook.

Călătorii sunt îndemnați să consulte „tabloul online” al aeroportului pentru a verifica statutul zborului și să se prezinte la aeroport cu cel puțin 3 ore înainte de zborul planificat pentru a evita întârzierile la zbor.

În România, Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) transmite că din cauza acestei probleme a Microsoft - au fost afectate o cursă București-Istanbul a companiei Turkish Airlines și o cursă Ryan Air. Problemele au fost remediate, iar la ora 11:00 erau întârzieri, atât la plecări, cât și la sosiri, a spus purtătorul de cuvânt al Aeroportului pentru Europa Liberă România.

Aeroportul din Berlin și-a întrerupt toate zborurile până la ora 10.00, din cauza unei defecțiuni tehnice. După întrerupere, zborurile au început să fie reluate parțial.

Operatorul spaniol de transport aerian Aena a raportat un „incident” la nivelul sistemelor informatice din toate aeroporturile spaniole, care poate cauza întârzieri ale zborurilor.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai importante noduri de transport aerian din Europa, a declarat că a fost afectat de o întrerupere cibernetică globală și a sfătuit călătorii să își contacteze companiile aeriene.

Cea mai importantă companie aeriană olandeză, KLM, a declarat că nu a putut gestiona zboruri vineri și că și-a suspendat majoritatea operațiunilor. Air France, compania mamă a KLM, a declarat că operațiunile sale au fost perturbate.

Turkish Airlines se confruntă cu probleme la emiterea biletelor, check-in și rezervări din cauza unei probleme tehnice globale la nivelul sistemelor sale informatice, a precizat compania într-o postare pe X.

Marii transportatori americani, printre care American Airlines, Delta Airlines și United Airlines, au efectuat opriri la sol vineri dimineață, invocând probleme de comunicare.

Un purtător de cuvânt al SAS a declarat că linia aeriană scandinavă se așteaptă la întârzieri.

Compania aeriană națională a Australiei, Qantas, și aeroportul din Sydney au declarat că avioanele au avut întârzieri, dar că încă zboară.

Pasagerii de pe aeroportul Edinburgh din Marea Britanie nu au putut utiliza vineri scanerele automate pentru permisele de îmbarcare, iar monitoarele de la punctul de securitate au afișat un mesaj care spunea „server offline”, a declarat un martor pentru Reuters.

Compania aeriană germană Lufthansa a transmis că este afectată în mică măsură de întreruperea sistemelor de comunicații IT.

La aeroportul din Düsseldorf, procesele de check-in și îmbarcare ale Eurowings au fost perturbate.

Aeroportul din Praga a fost și el afectat de întreruperea sistemului global de check-in utilizat de un număr mare de companii aeriene. Unele plecări sunt întârziate.

Aeroportul din Hong Kong a transmis că companiile aeriene afectate de întreruperea IT a companiei Microsoft au trecut la check-in manual, dar că operațiunile de zbor nu au fost afectate.

În Australia, zboruri au fost reținute la sol pe aeroportul din Sydney.

Cel mai mare terminal de containere din Polonia, Baltic Hub din orașul nordic Gdansk, este afectată, scrie BBC. Baltic Hub a cerut companiilor să nu trimită containere în port.

Bănci și finanțe

Cea mai mare bancă din Australia, Commonwealth Bank, a declarat că unii clienți nu au putut transfera bani din cauza întreruperii serviciului.

Mai multe birouri importante de tranzacționare a petrolului și gazelor din Londra și Singapore au avut dificultăți în executarea tranzacțiilor din cauza unei întreruperi cibernetice vineri, au declarat șase surse din industrie pentru Reuters.

- Capitec din Africa de Sud a declarat că plățile cu cardul, ATM-urile și serviciile aplicațiilor au fost complet restabilite în urma întreruperilor semnificative la nivel național legate de CrowdStrike.

- Vineri, platforma de informații și date Workspace a grupului LSEG a suferit o întrerupere care a afectat accesul utilizatorilor din întreaga lume, provocând perturbări pe piețele financiare.

Mass-media

Sky News, unul din cele mai importante canale de televiziune de știri din Marea Britanie, și-a întrerupt emisia vineri.

Radiodifuzorul de stat australian ABC a declarat că se confruntă cu o „întrerupere majoră a rețelei”, fără a oferi un motiv.

Programele Sky News Australia au fost și ele perturbate.

Servicii de urgență și asistență medicală

Un sistem de rezervări medicale utilizat de medicii din Anglia este offline, au declarat vineri oficiali din domeniul medical pe X, potrivit Reuters.

Mai multe spitale din Olanda au fost nevoite să își reducă operațiunile din cauza penei de curent, a raportat agenția de presă olandeză ANP.

În Australia, unele sisteme au fost afectate de pană, însă serviciile de urgență funcționau normal.

Departamentul de pompieri din Copenhaga a declarat pe X că se confruntă cu probleme în recepționarea alarmelor de incendiu transmise automat ca urmare a întreruperii, și a îndemnat populația să sune la 112 în caz de incendiu.

Clinica universitară germană din Schleswig-Holstein transmite că ambele spitale, din Kiel și Luebeck, sunt afectate de întreruperea IT.

Spitalele din nordul Germaniei și-au anulat operațiile elective programate pentru vineri, din cauza problemelor de IT. Îngrijirea pacienților și serviciile de urgență sunt menținute, a anunțat Clinica Universitară din Schleswig-Holstein.

Specialiștii se așteaptă la un impact „enorm”

Expertul Toby Murray de la Universitatea din Melbourne a declarat pentru AFP pentru că există indicii că problema a fost legată de un instrument de securitate numit CrowdStrike Falcon.

„CrowdStrike este o companie globală de securitate cibernetică și informații despre amenințări”, a explicat Murray.

„Falcon este ceea ce este cunoscut sub numele de platformă de detectare și răspuns la nivel de punct final, care monitorizează computerele pe care este instalat pentru a detecta intruziunile și pentru a răspunde la acestea”.

Jill Slay, cercetător în domeniul securității cibernetice la Universitatea din Australia de Sud, a declarat că impactul global al întreruperilor va fi probabil „enorm”.

Microsoft ia „măsuri de atenuare”

Microsoft a declarat că serviciul său de cloud Azure este afectat pentru unii clienți din centrul Statelor Unite. Sunt înregistrate „inclusiv eșecuri cu operațiunile de gestionare a serviciilor și conectivitatea sau disponibilitatea serviciilor”, a transmis compania.

Microsoft a declarat că a determinat cauza și lucrează pentru a o remedia și că ia „măsuri de atenuare” după problemele legate de servicii, relatează agenția de știri AFP.

Text, în baza informațiilor preluate de la Europa Liberă România, Reuters, AFP, AP, CNN și BBC.