Zelenski a cerut audienței de la festivalul Glastonbury să ajute la oprirea războiului din Ucraina

Zelenski vorbind prin videolink audienței de la Glastonbury Festival, în apropiere de Pilton, Somerset, sudestul Angliei, 24 iunie 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o apariție la faimosul festival de muzică de la Glastonbury, cerând oamenilor adunați acolo să facă presiuni asupra politicienilor pentru ca să încerce oprirea războiului din Ucraina. Vorbind într-un mesaj video pre-înregistrat, Zelenski a spus pe 24 iunie că Glastonbury este „cea mai mare concentrare de libertate” din întreaga lume.

„Salutări, Glastonbury! Festivalul a fost reluat anul acesta după o pauză de doi ani, pandemia a pus în suspensie viețile a milioane de oameni din toată lumea, dar fără să le rupă”, a spus liderul ucrainean mulțimii care ovaționa.

„Am fi vrut și noi să ne trăim viața cum o făceam înainte, și să ne bucurăm de libertate și de vara asta minunată. Rusia ne-a furat pacea”, a adăugat Zelenski, care purta tradiționalul său tricou militar kaki.

El le-a cerut spectatorilor de la Glastonbury să „răspândească adevărul despre războiul Rusiei” și să-i ajute pe refugiații ucraineni.