Zelenski i-a îndemnat pe Macron și Scholz să promoveze înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei

La întrevederea dintre Volodimir Zelenski, Emmanuel Macron și Olaf Scholz

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus după întâlnirea sa de miercuri de la Bruxelles cu liderii Franței și Germaniei că țara sa continuă să favorizeze detensionarea pe cale diplomatică a tensiunilor din relația cu Federația Rusă. „Ceea ce lipsește, însă, este disponibilitatea celelalte părți (Rusia) de a dialoga”, a adăugat liderul ucrainean.

Vorbind la o conferință de presă după discuția cu președintele francez și cancelarul german, din marginea summitului Parteneriatului Estic, Zelenski a spus că i-a încurajat pe Emmanuel Macron și Olaf Scholz să promoveze înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei înainte ca tensiunile cu Ucraina să capete caracter de conflict deschis. „Este mai practic ca sancțiunile să fie aplicate înainte de izbucnirea conflictului, decât după începerea lui”, a mai spus liderul ucrainean.

Mai devreme, într-o postare pe Twitter după convorbiri, Zelenski a scris că le-a mulțumit lui Scholz și Macron pentru „sprijinul lor puternic pentru Ucraina, pe fundalul amenințării militare ruse, dar și pentru poziția neschimbată a Germaniei și Franței în formatul Normandia”.

Discuțiile dintre Macron, Scholz și Zelenski s-au axat pe punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk pentru reglementarea conflictului.